- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
כלל חברה לביטוח בע"מ נ' פרידמן
|
תא"מ בית משפט השלום תל אביב - יפו |
29461-09-12
10.10.2013 |
|
בפני : אבי כהן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: כלל חברה לביטוח בע"מ |
: ויקטור פרידמן |
| פסק-דין | |
פסק דין
בפניי תביעת כספית ע"ס 7,932 ₪ בגין נזקי רכב-רכוש בתאונת דרכים מיום 27/08/12. התביעה הוגשה ונתבררה בסדר דין מהיר.
ביום 08/10/13 נערכה בפניי ישיבה מקדמית, שבה נשמעו ראיות הצדדים ושבה ויתרו הצדדים, כמקובל, על סיכום טענותיהם.
מדובר בתביעת תחלוף (שיבוב) עפ"י סעיף 62 לחוק חוזה הביטוח, התשמ"א – 1981, כלומר תביעה שבה נכנסה חברת הביטוח התובעת בנעלי המבוטח שלה (הניזוק הישיר), לאחר ששילמה לו תגמולי ביטוח בגין התאונה מושא התביעה עפ"י חוזה הביטוח שביניהם, והגישה, לאחר שזכות הפיצוי בנזיקין של המבוטח כנגד הנתבעים המזיקים עברה אליה כאמור, את תביעת הנזיקין הכספית שבנדון.
בתאונה מעורבים 2 רכבים:
רכב התובעת – רכב פרטי מתוצרת הונדה (להלן: "הפרטית").
רכב הנתבע – מונית מתוצרת סקודה (להלן: "המונית").
מקום התרחשות התאונה: רחוב אבן גבירול בתל אביב, לפני הפניה לרחוב שאול המלך.
שעת התאונה: לילה.
הצדדים הציגו גרסות שונות לנסיבות התרחשות התאונה.
המחלוקת בין הצדדים ממוקדת בשאלת אחריות הנתבעים בנזיקין לתאונה, כאשר במישור הנזק ושיעורו אין, למעשה, מחלוקת, והנתבע גם לא הציג חוות דעת שמאי נגדית לחוות דעת השמאי מטעם התובעת שצורפה לכתב התביעה ואף לא ביקש לחקור את השמאי מטעם התובעת. שיעור הנזק הנתבע מוחזק אפוא להיות בלתי שנוי במחלוקת.
אין מחלוקת לגבי מקום התאונה ולגבי מיקומי הנזקים. המחלוקת העיקרית בענייננו היא בשאלה האם התאונה נגרמה כתוצאה מיציאה לא זהירה של נהג המונית, מחניה בצד הדרך, תוך נסיון להשתלב בנתיב בו נסעה הפרטית, או כתוצאה מנסיעה מהירה ולא זהירה של נהג הפרטית, שלא אפשרה למונית להשתלב בנתיב שמשמאלה.
גרסת התובעת באשר לנסיבות התרחשות התאונה
הפרטית נסעה על רחוב אבן גבירול והתכוונה לפנות ימינה בצומת לרחוב שאול המלך. המונית עמדה בנתיב הימני, ממנו פונים ימינה, כאשר הפרטית נסעה בנתיב שמשמאלה. לשם פניית הפרטית ימינה, אותת נהג הפרטית ימינה, עקף את המונית, החל לפנות ימינה ולפתע שמע חריקה וראה שהמונית, שהחלה לפתע בנסיעה, גרמה לפגיעה עם הפינה השמאלית שלה לאורך חלק מצידה הימני של הפרטית.
גרסת הנתבע באשר לנסיבות התרחשות התאונה
המונית עצרה בצדו הימני של הכביש, בין רכבים נוספים שעמדו בנתיב, לשם העלאת נוסעים. נהג הנתבע כיבה את המנוע ואת האורות, יצא מהמונית ומשראה כי אינו יכול לקחת את האנשים שביקשו לנסוע במונית, חזר למונית, הדליק את הרכב, הפעיל איתות והחל לתמרן בין הרכבים החונים בכדי לצאת מהחניה. בעת היציאה מהחניה, נהג הפרטית שכנראה נסע במהירות ולא הבחין במונית, פגע בכנף הקדמית שמאלית של המונית.
הראיות שהציגו הצדדים
כתבי הטענות על נספחיהם.
טופס הודעה על תאונה + שרטוט מטעם התובעת (מוצג ת/1).
תמונות שחור לבן של נזקי הפרטית (מוצג ת/2).
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
